Top 10 Romantičnih Serija koje Morate Pogledati u 2024

romanticne serije

Svi oni koje vole da gledaju romantične serije znaju da nema većeg razočaranja od onog kada izdvojite svoje vreme u mnoštvu svakodnevnih obaveza kako biste pogledali neku romantičnu priču i uživali u velikim emocijama i ljubavima, a ta ista serija se na kraju ispostavi kao protraćeno vreme.

Da biste izbegli tako nešto, pripremila sam za vas 10 predloga za najbolje romantične serije koje morate pogledati u 2024.

10. Hometown Cha-Cha-Cha

Hometown Cha-Cha-Cha“ je južnokorejska serija smeštena u primorskom selu Gongjin. Serija prati priču o Yoon Hye-jin, mladoj zubarki iz grada koja se seli u Gongjin, i Hong Du-siku, šarmantnom i tajanstvenom majstoru.

Ono što se meni lično sviđa jeste način na koji ova serija prikazuje suštinu života u malom gradu i rađanje romanse između dvoje veoma različitih ljudi. Sam ambijent i izuzetno dopadljivi likovi će vas bez sumnje osvojiti na prvu.

Da ne pričam o priobalnom okruženju koje dodaje poseban šarm celoj priči. Ono što je sigurno jeste da ćete gledati mnogo dirljivih trenutaka koji će vam probuti bujicu emocija, a hemija između glavnih glumaca je neverovatna, što čini da romansa između glavnih likova izgleda prilično uverljivo i očaravajuće.

9. From Scratch

U pitanju je moćna romantična drama koja prati putovanje jedne Amerikanke koja se zaljubljuje u sicilijanskog kuvara dok studira u Italiji. Ukoliko ste fan romantičnih filmova i serija, mislim da ćete se složiti sa mnom kada kažem da nema ništa uzbudljivije od tog motiva “romanse u inostranstvu”.

Serija istražuje teme ljubavi, gubitka i kulturnih razlika, čineći čitavo iskustvo prilično emotivnim. Ako ste raspoloženi za priču koja će vam ukrsti srce, ovo je definitivno za vas. Iako se to možda ne očekuje od ove naizgled lagane serije, emocionalna dubina čitave priče je ono što je zaista izdvaja.

Tokom čitave priče se istražuje složenost ljubavi i gubitka, dok vam se istovremeno nudi uvid u magičnu Italiju i njenu kulturu. Svi mi volimo da proživljavamo taj “ Dolce Vita” princip, makar u mašti, zar ne? Način na koji se likovi nose sa svim izazovima pred kojima se nađu je zaista inspirativno i predstavlja jedan od razloga zbog kojih se ova serija našla na listi mojih predloga.

8. Queen Charlotte: A Bridgerton Story

Smeštena u raskošnom svetu Bridgerton serije, „Queen Charlotte: A Bridgerton Story“ se fokusira na rani život i romantičnu prošlost kraljice Charlotte. Moram reći da sam bila oduševljena ovom serijom. U seriji imamo priliku da ispratimo kraljičin uspon na vlast i ljubav koja je oblikovala njenu vladavinu.

Sa istom sjajnom produkcijom kao i originalna serija, ova serija će sigurno biti među vašim favoritima, ukoliko ste ljubitelj istorijskih romansi. Nakon što saznate više o jednom od najintrigantnijih likova iz Bridgerton serije, celokupna priča će dobiti potpuno nouv dubinu.

Raskošni kostimi i setovi na koje smo navikli u seriji Bridgerton, zajedno sa jednom potpuno novom i uzbudljivom romantičnom pričom, držaće vam pažnju od početka do kraja sezone.

7. Mary & George

„Mary & George“ je istorijska drama koja govori o Mary Villiers, majci vojvode od Buckingham-a, i njenom usponu na vlast na engleskom dvoru. Serija istražuje njene manipulativne planove i složene odnose koje koristi da osigura budućnost svoje porodice.

Ovde ćete moći da vidite sjajan spoj romanse, ambicije i intriga smeštenih u 17. veku. Mary Villiers mi je bila fascinantan i snažan lik. Ako volite istorijske priče i političke intrige, ova serija je za vas.

6. Queen Of Tears

Serija prati priču glumice čija se karijera vratila u centar pažnje nakon javnog skandala. Dok se snalazi u novostečenoj slavi, obnavlja romansu sa starom ljubavi i otkriva pravo značenje iskupljenja i drugih šansi. Lično mi se najviše dopala dirljivo i iskreno istraživanje same ljubavi i ličnog rasta.

Queen of Tears” ima toliko toga da ponudi sa svojom dubinom, temama oproštaja, samospoznaje – motivi u kojima svi možemo da se pronađemo i sa čim možemo da se poistovetimo, zar ne? Upravo to je i razlog zbog koje ova serija treba da se nađe na vašoj listi serija koje ćete pogledati u 2024.

5. My Lady Jane

„My Lady Jane“ je jedinstvena i duhovita interpretacija priče o Lady Jane Grey, koja kombinuje istorijsku fikciju sa fantastičnim elementima. Serija prepravlja njen život i romansu u svetu gde postoje oblici. Sa duhovitim dijalozima, šarmantnim likovima i maštovitom pričom, ova serija nudi svež i zabavan pogled na istorijsku romansu.

Odmah me privukao taj spoj istorije i fantastike jer stvara fascinantnu i originalnu priču koja vam sve vreme drži pažnju. Čitava serija je prilično lagana i šarmantna.

4. Maxton Hall: The World Between Us

U pitanju je savremena romansa smeštena u prestižnom internatu. Prati živote učenika dok se suočavaju sa ljubavlju, prijateljstvom i rivalstvom. Savršena priča za gledaoce svih uzrasta jer na šarmantan način prikazuje one prve i najintenzivnije prve ljubavi.

Unutar serije se odvija više priča, što čini radnju veoma dinamičnom i interesantnom. Serija savršeno oslikava uspone i padove mlade ljubavi.

3. Emily in Paris

Kako da ne pomenemo „Emily in Paris“ i novu sezonu koju svi željno očekujemo! Brzo će i taj avgust! Serija nastavlja da očarava publiku svojim spojem romantike, komedije i, naravno, magičnim gradom bez kojeg ova priča uopšte ne bi bila ista. Serija prati Emily Cooper, američku marketinšku menadžerku, dok se snalazi u životu i ljubavi u Gradu svetlosti.

Sa svojim modnim šarmom i zabavnim avanturama, ova serija je savršen romantični beg od stvarnosti, bar dok i sami ne dobijete priliku da otputujete u magični Pariz. Ono što najviše volim kod ove serije jeste prikaz onog pravog šarma života u ovom gradu i načina života.

Garantujem vam da ćete ubrzo posle gledanja ove serije dobiti želju da doživite Pariz baš na ovaj način – kao sami meštani, a ne samo turisti.

2. One Day

„One Day“ je romantična drama koja prati živote dvoje ljudi koji se sreću istog dana svake godine. Serija istražuje evoluciju njihove veze i uticaj vremena na ljubav i prijateljstvo. U pitanju je predivno osmišljena priča koja naglašava trajnu moć ljubavi.

Jedinstveni koncept „One Day“ je ono što je čini toliko privlačnom. Narativni format je inovativan, a emotivna dubina serije nudi istraživanje ljubavi u njenim različitim oblicima na jednom potpuno novom nivou. Mnogo emocija, mnogo životnih pitanja, drugim rečima, sve što vam treba od romantične serije koju morate pogledati.

1. Bridgerton

I na samom tronu našao se stari dobri „Bridgerton“ koji nastavlja da vlada kao ultimativna romantična serija. Nova sezona, novi ljubavni par u fokusu. Šta mislite, ko su glavni akteri priče u ovoj sezoni? Ono što me najviše privlači kod „Bridgertona“ su zadivljujuće priče i intrigantni likovi iz sezone u sezonu.

Porodica Bridgerton i njihove romantične avanture su jednostavno neodoljive, što ovu seriju čini večnim favoritom. I kada pomislite da će vam serija dosaditi, nešto potpuno neočekivano se dogodi u sledećoj epizodi, a vi uhvatite sebe kako već željno iščekujete novu sezonu (koja izlazi tek 2026.godine, predugo se čeka, slažem se).

Do tada nam ostaje da uživamo u dostupnim sezonama iznova i iznova.

Bilo da volite istorijske drame, savremene romanse ili maštovite avanture, na ovoj listi ćete sigurno pronaći neku seriju koja će vas oduševiti. Pripremite kokice, opustite se i uživajte u ovim prelepim pričama o ljubavi, strasti i avanturi.